با تشکر از آقا رئوف و کرونای انگلیسی

به گزارش مهسان بلاگ، حکایتش را بلدید دیگر... همین قدر خلاصه بگویم کافی است... رومیان رفتند خانه را برق انداختند و گرد و غبارش را دریافتد، چینیان رفتند آرایشش کردند و آن را یکسره با رنگ و نقاشی پوشاندند. پادشاه آمد و رومیان را به عنوان برگزیده انتخاب کرد. غبارها را دریافت کار هر کسی نیست...

با تشکر از آقا رئوف و کرونای انگلیسی

حالا اما کار راحتی شده. واژه خانه تکانی کلی ماجرای ساده پرهزینه دارد برای خودش. هزار جور دستمال هست. جادویی، معمولی، مخصوص پاک کردن ال سی دی تلویزیون و آن یکی برای چوب و همین طور ادامه دارد... هزار جور شوینده هست، یکی برای دیوار و دیگری برای شیشه.

آن یکی برای اجاق گاز و دیگری هم دستشویی و حمام را برق می اندازد. هزار تا شماره تلفن... نه خیلی بیشتر از هزار تا شماره تلفن هست که به طرفه العینی فرش و مبلت را جمع می نماید و می برد، بعد هم شسته و رفته برش می گرداند.

هزار جور شرکت مختلف هست که با یک تلفن نیروهایش بیایند گردوغبار خانه و زندگی ات را جمع نمایند و از پنجره بریزند بیرون.

خیلی هم خوب است که هر کسی یک گوشه کار را می گیرد. بعد هم دراز می کشم گوشه اتاق خواب و در را می بندم تا آقا رئوف خانه را برق بیندازد و من کتاب بخوانم. یک لیست هم از همین دستمال ها و خرت وپرت ها بخواهد و هیچ وقت هم این فهرست بلندبالا به ته نرسد. اما همه ماجرا همین نیست.

مثلا چای می خواهم، می روم بیرون اتاق. بگوید چای نمی خواهم آب پرتقال ندارید؟ همان طور که با فست فود سر خیابان تماس می گیرم برای ناهار بگوید کباب نزنیم با ریحون؟ همان طور که دارم می روم سمت آشپزخانه بگوید فعلا ورود ممنوع و جلوی چشمم جای خرده ریزهای روی میزم را عوض کند.

هربار هم شاکی شوم و همسرم بگوید کوتاه بیا. خونه رو برق می ندازه کل ماجرای خانه تکانی این سال ها خوب بوده ، حتی همین رئوف برق انداز که خانه را مثل مروارید درخشان تحویلت می دهد، اما همواره بدجوری روی مخم راه رفته و آخرش کم آوردم. کی؟ همین سال جاری...

دیگر به اینجایم رسید (دستم الان دقیقا زیر گلویم است) گفتم نمی خواهم خانه برق بزند. اصلا نمی خواهم هیچ کسی بیاید توی خانه. حالا از حرص رئوف بود یا اسم ترسناک کرونای انگلیسی یا هر چیز دیگر، مهم نیست.

مهم کشف های تازه ام است، کشف هم که نه... بازگشت... دوباره یادم آمد وقتی یک دیوار که دوده های شومینه زمستانی به خودش گرفته و کدر شده، چطور برق می افتد.

دیدم بازی کردن با حباب های کف هنوز هم هیجان انگیزند و می توانند چشم هات را برقصانند تا با همین عمر کوتاهشان - که کم از کوتاهی عمر آدمیزاد ندارد- سرخوشی کودکی را بازگردانی. یادم آمد چقدر خوب است جسم آدم هم خسته گردد و دیدم چطور این روح خسته از کار روزانه در جسم ناخسته درگیر می گردد و می گردد بی خوابی شبانه ام. بعد فهمیدم این همه دستمال و شوینده و برو و بیا آنقدرها هم که فکر می نموده ام هم باحال نبوده اند.

فهمیدم به جای این همه فکر کردن به دکوراسیون و چیدمان جدید خانه می شده خودم این تجربه های ناب و طبیعی تمیز کردن خانه را داشته باشم. می دانم احتمالا اینجای کار یک دل سیر بخندید که خل شده ام، اما تجربه اش کنید، بازگشت به خانه، وسایلتان و پاک کردن غبار از آنها را بگذارید اول فهرست کارها و بعد اگر نظرتان عوض نشد به من بخندید... من می گویم با تشکر از رئوف و کرونای انگلیسی، شما هم مدیونید اسم من را به لیست این تشکرها اضافه نکنید.

خوشبختی این است که با همه مشغله ها وقتی بوی بهار پیچیده برای خانه تکانی یاری بگیری اما خودت هم بایستی و غبار خانه ات را پاک کنی تا یادت بیاید می گردد غبار دل را هم به همین سادگی پاک کرد. فلسفه اش هم از اول همین بوده که ببینی چطور می گردد به خانه بدون آرایش، رنگ تازه داد، چطور می گردد مثل حکایت رومیان و چینیان، با دریافت گرد و غبارها پیروز بازی زندگی بود، اما چه کنیم که این روزها شده ایم چینیان عالم، چینیان روم را فراموش نموده.

زینب مرتضایی فرد - روزنامه خبرنگاران

مجله ابوذریون: نگاهی اجمالی به رویدادهای روز ایران و جهان

عکسفا: مجله عکسفا، عکسها و رویدادهای اخیر دنیا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 79758

به "با تشکر از آقا رئوف و کرونای انگلیسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با تشکر از آقا رئوف و کرونای انگلیسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید